Какво е Стенаболик (SR9009)

Макар че често се свързва със SARMs (селективни андрогенни рецепторни модулатори), Стенаболик (наричан също SR9009) всъщност е Rev-ErbA лиганд (Rev-ErbA е вид протеин в човешкото тяло, който е част от семейството на ядрените рецептори; лиганд означава йон или молекула, които се свързват с централен метален атом и образуват координационен комплекс). Свързването на този лиганд с Rev-ErbA, увеличава активността на протеина. В резултат на това, в организма на употребяващия го настъпват множество ползотворни промени, като ускорено изчистване от мазнини, по – висока издръжливост и много други. Това е едно от най – новите открития във фармакологията и бързо набира огромна популярност сред атлетите от цял свят.

Какво точно е Стенаболик?

SR9009 е разработен от Scripps Research Institute, като проектът е ръководен от професор Томас Бърис. Стенаболик е синтетичен Rev-Erb лиганд, който се приема орално. Стимулирайки Rev-Erb протеина, Стенаболик е способен да влияе върху много от регулиращите механизми в тялото. Така например, може да въздейства върху циркадния ритъм, липидния и глюкозен метаболизъм, макрофагите, складиращите мазнини клетки и др. Благодарение на това, използващите го могат драстично да намалят телесните мазнини и едновременно с това да увеличат своята издръжливост – изключително желани резултати, особено за професионалните спортисти.

Как действа?

Като се свързва с и активира Rev-Erb протеина, SR9009 стартира множество процеси в организма. Двата най – изразени са увеличаването на броя на митохондриите в мускулите и подобряването на метаболизма.

Вследствие на по – големия брой митохондрии, издръжливостта и мускулната сила нарастват значително. Това се случва, понеже се увеличават точно тези митохондрии, които са отговорни за генерирането на енергия в тялото. Също така, по – високият брой макрофаги спомага да се отстраняват дефектните митохондрии от мускулите и да се заместват с нови.

Промяната в метаболизма пък увеличава изразходването на енергия с 5%, дори при положение на покой; по този начин се изгарят ненужните калории и не се позволява натрупването им под формата на мастни депа. В комбинация с ускорения метаболизъм на глюкозата, мазнините се изгарят много по – ефективно, а това кара процесите в тялото да действат, все едно то е в постоянно състояние на повишена физическа активност. Накратко: складират се по – малко мазнини, черният дроб произвежда по – малко холестерол и повече мазнини и глюкоза се изгарят за енергия на мускулите.

Ползите от Стенаболик не се ограничават с това. Някои от другите му ползотворни въздействия включват намаляване на:

плазмените триглицериди с 12%

нивото на тоталния холестерол с 47%

плазмени неестерифицирани мастни киселини с 23%

плазмена глюкоза с 19%

нивото на плазмен инсулин с 35%

провъзпалителния цитокин IL-6 със 72%

Медицински приложения

Като се имат предвид множеството положителни въздействия, оказвани от SR9009, лесно е да се предположи, че употребата му ще бъде най – голяма в медицината. Например, намаляването на триглицеридите и плазмената глюкоза ще е от голяма помощ при лекуването на диабет тип 2. Третирането на саркопения (загубата на мускули и сила при стареенето) също е област, която ще има голяма полза от Стенаболик. Друг проблем, третирането на който SR9009 може да улесни значително, е борбата със затлъстяването при пациенти, които са неспособни да тренират, тъй като приемът на SR9009 на практика може да замести упражненията. Накрая, Стенаболик е идеален за лечението на свързани с холестерола заболявания или метаболни синдроми.

Употреба в бодибилдинга

Потенциалът на Стенаболик по отношение на бодибилдинга и спорта като цяло е огромен. Невероятни сила и издръжливост, ускорено изгаряне на мазнини, мускулна хипертрофия, подобрени нива на холестерол и кръвна захар, по – ефективен метаболизъм – всичко това от приема само на една добавка. Резултатите ще са подобни на тези от приема на Кардарин (GW-501516), но със значително повече допълнителни ползи. Освен това, SR9009 действа отлично не само самостоятелно, а и в комбинация с други добавки, така че може да се включи към всеки стероиден или SARMs цикъл.

Стенаболик ще позволи на приемащите го да правят повече кардио, да вдигат повече, да редуцират мазнините и да качват чиста мускулна маса, както и да подобрят нивата на холестерол. Холестеролът и кардиото трябва да се следят внимателно, когато Стенаболик се комбинира със стероиди като Анавар (Anavar) или Тренболон (Trenbolone).

Препоръчителна доза

Оптималната доза варира между 20 и 30 мг. на ден. Поради много краткия полуразпад на SR9009, тя трябва да се разпредели през целия ден, за да бъде ефективна. Например, дневна доза от 30 мг. ще се приема 3 пъти по 10 мг. с 4-часови прозорци между отделните приеми.

Странични ефекти

Към момента няма наблюдавани странични ефекти от вземането на SR9009. Той не е хормонален препарат, не се ароматизира в естроген и не потиска естествената продукция на тестостерон. Макар да не е токсичен за черния дроб, Стеанаболик трябва да се приема заедно с добавки, които го поддържат, например N2Guard (който поддържа не само черния дроб, но и бъбреците; 3 – 5 капсули на ден са достатъчни).

Заключение

Стенаболик представлява голям напредък за фармакологията, комбиниращ множество ползи за здравето с липсата на странични ефекти. Разнообразните му приложения, както в медицината, така и в спорта, го правят изключително полезен продукт с огромен потенциал.


One thought on “Какво е Стенаболик (SR9009)

Leave a comment